SVERIGE

SVERIGE

Monday, February 15, 2010

De starkas Europa?

Underskottet i Greklands stats finanser har kraftigt försämrats, detta skede trotts IMF och Eu trojkans experter.landets svaga industri har tappat kraftigt i konkurrensen och Euro har skapat konkurens svårigheter till export.

Jordbruket har avvecklats mera eller mindre. Nu istället för vete, bomull och potatis, majs, vin etc.. får grekbonden odla svamp och lingon och bananer!!?
landets interna konsumtion varit för dyr och landet tvingats till mera och mera skuld.

Tänkvärt att grekland meddel lön är nästan under hälften som tex Tysklands.
Konsumtions varor blev mycket dyrare än tex. Tysklands, till råga på allt ochså råder brist på egen tillverkning.

Den grekiska bonden har inte kunna konkurera de biliga  importen från bla. Asien och Jordbruket är närmast utslagen.Turismen haft en kraftig nedgång.
Om Europa ska ha en framtid måste den europeiska politiken ses upp. Länder som har skulld problem ska inte lånas till konsumtion utan ska stimuleras till produktion och investeringar.
De"svaga" industriellt länder (som tex Grekland Spanien och Portugal,) är i stora svårigheter nu och i politiskt turbulens. Nyliberalismen i europas länder och konservativa  regeringar har nu en samlad "grepp".de glömmer alla demokratiska värderingarna. Den sk den fria marknadens europa visionen passar föga för alla EU länder.Vi borde tänka om nu.
EU liknar nu en luftballong som snart ska brista p.g av orättvisor och maktgalenskap. De starka inom Eu ska inte utpressa  med bara omöjliga vinst ekonomiska krav och utan ochså med  respekt för ländernas folk.

EU får inte sluta som ett byråkratisk, kapitalistisk verktyg som bara gagnar spekulation och vill bara  "sätta" åt den Arbetande folket, solidaritet och rättvisa och gemensam politisk framtid bör vara i framtidens Planer.


6 comments:

  1. Var är de EU länder som med solidaritet och rättvisa skulle minst politiskt stödja varandra? Första bästa Krisen och raderras allt? hittar på och låter spekulanterna skapar syndabockar? Eller är Europa bara de likasinnades ideologiska och politiska krafters klubb?
    Målet och visionen med EU var: (vi alla mins debatten). Solidaritet, kulturutbyte, tolerans för varandras skillnader och åsikter, hjälpa varandra om ekonomi skapa fred,etc.

    Fredrik

    ReplyDelete
  2. samtycker att Eu och Euro snart är "passe" med stor finansiell turbulens i världs ekonomi..

    ReplyDelete
  3. Eu ...hur länge till

    ReplyDelete
  4. Ja...håller med att Europas folk bör stärka sina band mera men inte på ett ekonomisk och finansiellt diktatoriskt sätt

    ReplyDelete
  5. Μπράβο!Μαζί σου

    ReplyDelete
  6. Jag, faktiskt har tappat tilltron för EU projektet. De politiska aktörerna som faktiskt bedriver den Eu ideologiska frågan, är långt ifrån vad de politiker en tidigare tänkte när de skapade den Europeiska modellen.
    Därutöver har "storhets och egoistiska" tankar, inom de Europeiska politiken, gör att de stora länderna som Tyskland Frankrike, är mera och mera fångade i Lobbyisternas och storkapitalets maktsfär. Således EU enligt min mening har ingen eller i vart fall trygg framtid. I alla fall inte som en Monetär ekonomiska och Valuta & finansiell Union!

    ReplyDelete