SVERIGE

SVERIGE

Wednesday, November 16, 2011

THE GAME IS OVER ?




Den monetära unionen saknar nu framförallt  politisk förankring, men också är odemokratisk. Det finns inga finansiella instrument och inte heller regler för rättvissfördelning mellan ländernas olikheter, inte heller hänsyn till geografisk historiska bakgrunden. 

Olikhetsproblem, bristen av politisk samhörighet, olikheter i handelbalansen, skillnader i de ekonomiska förutsättningar mellan länderna skapar nu de problem som uppenbarar . De faktorer har funnits i grunden för EU ,redan från unionens början. Ledarna som Merkel och Zarcozy, skulle utveckla EU drömen och europas länder.

Den sk ” marknaden” härja nu utan att politisk hänsyn. "Spekulanterna”, nu tar chansen och utnyttjar länder och utnyttja framförallt de svaga och perifera länderna.

Med hjälp av nyliberalismens kafft, trycker på nu Merkel  på de "problematiska" länders folk.


Ingen hänsyn tas för solidaritet och demokrati och Historien. smutskastar och udygligt fgörklarar hela nationer. 
Utarmning av Europas folk har börjat och är målet, Merkels storhetsvansine sant röstfiskeri i stor skala inbillar de tyska folket om en Stor Tyskland igen? Ledarna i tyskland lärde sig inte av historien? 


Europas gemenskap skapades för fred, solidaritet och demokratisk rättvisa melan länderna,,,,,,INTE för en Ekonomisk Diktatur!

1 comment:

  1. Jag, faktiskt har tappat tilltron för EU projektet. De politiska aktörerna som faktiskt bedriver den Eu ideologiska frågan, är långt ifrån vad de politiker en tidigare tänkte när de skapade den Europeiska modellen.
    Därutöver har "storhets och egoistiska" tankar, inom de Europeiska politiken, gör att de stora länderna som Tyskland Frankrike, är mera och mera fångade i Lobbyisternas och storkapitalets maktsfär. Således EU enligt min mening har ingen eller i vart fall trygg framtid. I alla fall inte som en Monetär ekonomiska och Valuta & finansiell Union!

    ReplyDelete